környezetbarát csomagolóanyag

Miért fontos, hogy környezetbarát csomagolóanyagokat válassz?

Napjainkban egyre több ember számára válik fontossá a környezetbarát szemlélet. Ez nagyszerű irány, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy csökkenjen a keletkező hulladék mennyiségbe, illetve, hogy minél jobban gazdálkodjunk a rendelkezésre álló erőforrásokkal. Ezért egy modern vendéglátó egységnek, ami hosszú távra tervez, csakis környezetbarát csomagolóanyagokba érdemes fektetnie.

A vendéglátás sajnos rengeteg szemetet termel, elég csak egy kicsit belegondolni vagy körülnézni: tele van minden a kávés poharakkal, az eldobált műanyag evőeszközökkel, amik nem csak elcsúfítják a környezetünket, hanem ártanak is neki. A műanyag ugyanis nem tud lebomlani, csak nagyon apró darabokra esik szét, majd bekerül a talajba, a növényekbe, állatokba és végül az emberi szervezetbe is.

Szerencsére már minden élelmiszerhez lehet kapni környezetbarát csomagolóanyagot. A meleg ételekhez létezik komposztálható elviteles doboz, a pizzához papír pizzadoboz, a hamburgerhez, gyroshoz vagy pékáruhoz papírtasak, tortához pedig az egyébként régóta bevált, papír tortadoboz. A papír még italokhoz is használható, ugyanis nem csak nem ázik át, hanem még a meleget is jól tartja, így sokáig forró marad a benne lévő finomság.

A környezetbarát csomagolóanyagok között a papíron kívül népszerűek a cukornádból vagy a búzaszalmából készült termékek, amik biológiai úton lebomlanak, de például evőeszközök készülhetnek fából is. Ezeknek a csomagolóanyagoknak nem csak az az előnyük, hogy lebomlanak, hanem az is, hogy már az előállításuk sem terheli annyira a környezetet, mint a műanyag társaiké.

Ha Te is mellettük döntesz, nagy lépést teszel azért, hogy a céged ne járuljon hozzá a hatalmas mennyiségű hulladék keletkezéséhez, és együtt egy szebb, élhetőbb környezetet teremtsünk, ahol mindenki jó érzi magát.

A környezetbarát csomagolóanyagok megtekintéséhez kattints a www.csomagolasz.hu weboldalra! Ha pedig további kérdésed merült fel, fordulj bizalommal munkatársainkhoz a +36 30 207 5561-es telefonszámon vagy az info@csomagolasz.hu e-mail címen!